Uneton Vapiksella

14.12.2021

Oletko koskaan ajatellut, mistä se johtuu kun pistät pääsi tyynyyn illalla ajatellen että laittaisit nukkumaan, niin silloin kaikki maailman asiat hyppää mieleen? Tätä pohdin jo hieman aiemmassa kirjoituksessani, mutta tämä on niin outo asia että saapi pohtia toisenkin kerran. 

Monesti illalla yritän miettiä kaikki asiat valmiiksi, jotta niitei tarvi sitten sängyssä miettiä. En keksi mitään, en sitten niin mitään. Mutta annapas ko pörrö lätkähtää tyynyyn niin se on "ping", ja kaikki mahdollinen tulee mieleen. Naapurin serkuntytön kissan pennun ajatuksetkin. Ja kaikki ne lukemattomat loppuun saattamattomat työt. Ne, mitä äsken aiemmin ei ollutkaan.

Olen jo vuosia tehnyt listaa tekemättömistä töistä ja sitä mukaa kun saan niitä tehtyä yliviivaan listaa. Mutta aina tämäkään ei auta. Kuten aiemmin mainitsin ajatukset ei suinkaan pysy missään kauhean järkevissä asioissa. Sitä miettii ihan hulluja asioita. Mistä ne tulevatkaan mieleen? Viime yönä mietin, että jos laitan meidän pihan kodan reunalle kasvamaan kesällä kukkia, kasvaako ne niistä raoista sisään? Ja että jos kasvaa, kukkiiko ne kun kodassa on pimeää? Voi taivaan vallat, eipä oo päivällä moista tullut pohdittuakaan. Mukavia mietteitä klo 3 aamuyöstä.

Yleensä tiedän potevani jonkin sortin stressiä kun herään klo kolme. Ei viittä vaille eikä viittä yli vaan tasan kolme. Olen yrittänyt ottaa tästä niskalenkkiä siten, etten enää nuku älykello kädessä vaikka mukavahan se aina oli kellosta varmistaa että eipä taas nukuttu.  En siis enää katso kelloa kun herään.  Sitten siinä mietin kaiken maailman asiat valmiiksi että kun aamulla herään on työnsarkaa mistä aloittaa. Eipähän yöllä hereillä vietetty aika mennyt hukkaan kun monta plääniä on saanut itselle tehtyä. 

Ja kun aamulla heräät (hetkinen, nukuinko sittenkin?), avaat silmäsi ja se sama "pling" tapahtuu, mutta silloin kaikki katuaa mielestä. Kaikki. Et muista mitään mitä yöllä suunnittelit.  Sepä siinä sitten.