Näkyvyyttä helposti ja kustannustehokkaasti

14.01.2022
Responsiiviset ja helpot kotisivut
Responsiiviset ja helpot kotisivut

Blogiteksti sisältää yhteistyölinkin Webnoden kanssa.

Vaikka tämä meikäläisen yrittäjän taival on aika lyhyenläntä (kuten minäkin) ja vasta hakee uomiaan, olen kuitenkin jo liki 20 vuotta pyöriskellyt näiden nettisivuasioiden kanssa. Voi ihme, kuinka sitä osasi olla onnellinen kun sai ensimmäiset omat henkilökohtaiset kotisivut verkkoon. Narsisti mikä narsisti, mutta silti. Se oli oikeasti viikkojen työ, koska sivut piti osata kirjoittaa html-koodein ja ennen kaikkea niiden siirtäminen bittiavaruuteen ftp-ohjelmalla huonojen nettiyhteyksien takaa. Minulla on edelleen facebookissa pari kaveria siltä ajalta kun "löysimme" toisemme ja sivumme. Linkitimme ristiin sivujamme. Minua puhuttelivat nämä kaverit Korvatunturin tonttuna. Ehkäpä se suuri rakkaus Korvatunturiin onkin tullut sieltä?

Mutta oikeasti. Kyllä nettisivujen tekeminen nykypäivänä on tehty helpoksi ja hyvinkin pienesti saa todella näyttäviä sivuja aikaseksi. Minulla on kokemusta Kotisivukoneesta, Webbimestarista, WordPressistä ja nyt viimeiset vuodet olen tehnyt sivuja Webnodella. Moni kysyy että miksi ihmeessä olen Webnodeen päätynyt? Minäpä kerron, koska se ei ole minun ansioita ollenkaan.

Muuan vuosi sitten yksi osuuskunta johon olen kuulunut jo useampia vuosia suunnitteli kotisivujen päivittämistä ajan tasalle. Osuuskunnan toimihenkilöt olivat käyneet kurssin missä Webnoden käyttöä oli koulutettu. Sitten yksi päivä satuin käymään siellä kahvilla ja ihmettelin kun porukka oli niin väsyneen näköistä. Sain selkeän toimeksi annon "Sinä teet nämä sivut. Ihan sama millä, mutta teet nämä". Ja siitä se lähti. Aloin tutkimaan itsekin Webnoden sivupohjia ja muutenkin niiden sisältöä. Olin aivan hämmentynyt, sillä sivuratkaisut olivat todella näyttäviä ja sisälsivät jippoja joita maksuttomilla pohjilla harvemmin on. Päätimme kuitenkin ostaa sivuille pikkuisen lisää työkaluja, jotta saadaan sivustosta palvelevampi. Jos haluat kurkata mitä aikaan sain niin tästä pääset. Justiinsa huomasin että sivuilla on käyty yli 55.000 kertaa. Ei paha. 

Tuon kahvihampaan kolotuksen ja sitä kautta tuleen toimeksiannon jälkeen olen tehnyt kymmeniä sivustoja. Osa pelkkiä nettisivuja ja osassa on ollut myös nettikauppa.  Itselläkin on sivut, jossa on moninaisia elementtejä eli normaali kotisivu, blogi (hei, luet tätä juuri!), verkkokauppa, intranett. Juuri ennen joulua päivitin sivuille uuden palvelupaketin eli sellaisen johon voin asettaa verkkokaupan laskutuksen valmiiksi. Vaikka minun yritys ei sinällään mitään isompaa myykään, olen katsonut sen olevan minulle hyvä vaihtoehto koska koskaan ei voi tietää mitä huominen tuo tulleessaan. 

Suosittelen webnodea sellaiselle kotisivun tekijälle, joka osaa kirjoittaa ja hahmottaa asioita. Sinun ei todellakaan tarvitse osata mitään HTLM-kieltä, eikä olla muutenkaan mikään bittinikkari. Riittää kun sinulla on visio millaista tekstiä ja millaista fiilistä haluat kotisivujesi asiakkaalle antavan. Mahdollisuuksia on moninaisia. 

Kotisivut oppii tekemään helposti webnoden avulla
Kotisivut oppii tekemään helposti webnoden avulla

Sivuille voi laittaa monenlaista elementtiä. Jopa niille ilmaisillekin. Ilmaisille sivuille ei saa omaa domainia vaan osoitessa näkyy aina webnode.fi. Halvin mahdollinen paketti johon saa oman domainin on Limited ja siinä paketin hinta on 3 €/kk. Maksu maksetaan vuodeksi / tai useammaksi kerrallaan, ja mitä pidemmän sopimuksen ottaa niin hinta tippuu sen mukaan.  Minipaketin hinta on 5.50 € /kk ja sillä saa ensimmäiseksi vuodeksi ilmaisen domainin, hyvästi tallennustilaa 500 MB ja kuukausiliikennettä GB sekä 1 sivuosoitteella tulevan sähköpostiosoitteen. Standard on minun asiakkaideni yleisin ostama palvelupaketti. Hintaa sille tulee 9,90 €/kk ja tallennustilaa 2 GB sekä kuukausiliikennettä 10 GB sekä lisäksi 20 sähköpostiosoitetta verkkosivun nimellä. Tässä versiossa on myös mahdollista aktivoida verkkokauppa käyttöön. Se ei nosta hintaa laisinkaan.  Tämä oli minullakin vuosia, mutta kuten aiemmin mainitsin nostin palvelupaketin tasoa profiin eli kuukausihintaan 17.90 €. Tällä rahalla saan 5 GB tallennustilaa ja rajoittamattoman kuukausiliikenteen.  Lähinnä minun valinta oli vaihtaa tähän pakettiin oli se, että kun jonkun verran saan kauppaa verkkokauppani kautta ja olen päivät kiinni muissa töissä niin ohjelma tekee laskun tuotteistani asiakkaan sähköpostiin kun hän tekee tilauksen. Laiska mikä laiska. Mutta olen tykännyt. 

Mutta summa summaarum. Sinä joka pähkäilet kotisivujen tekemisen kanssa tai mietit sivujen tekemistä, ota tämä yhdeksi vaihtoehdoksi. Kirjoitan tämän hyvällä sydämellä ja olen suositellut Webnoden palveluja monille ystävillekin jotka eivät ikinä ole tehneet mitään sivuja mihinkään... ja hekin osaavat! Miksipä siis siinä et? Ja minä autan. Ja voin tehdä sivut sinulle kokonaankin, jos haluat. Ne ovat myynnissä minun verkkokaupassa.  Minulla on myös Webnoden kanssa kumppanuusohjelma, ja tietysti toivon, että Sinäkin otat tarjouksen vastaan. Rekisteröityä (*) voit tästä 

Ps. Tulipas mieleen vielä pari juttua jotka kyllä kannattaa kertoa. Eli kun rakennat sivut tietokoneella, ohjelma tekee niistä suoraan responsiiviset eli kännykällä luettavat. Huikean hienosti muuntuu pieneenkin puhelimeen luettavaksi.  Ja toinen juttu, kun sinulla on maksullinen versio käytössä, saat avuksesi myös Webnoden asiakaspalvelun, joka on SUOMESSA !!!! ja heidän apu ei maksa sinulle mitään. 

PS1. Ajattelin tässä myöhemmin tehdä postauksen Webnoden erilaisista mahdollisuuksista toteuttaa erilaisia mukavia juttuja. Juttuja joilla saat verkkosivusi elävän näköisiksi ja asiakasystävälliseksi. Palataan!