Maailma on täynnä mahdollisuuksia

06.03.2022

Ajattelin kirjoittaa vähän auki tätä Oriflamessa toimimista, lähinnä itseni näkökulmasta.  

Tämä ei ole myyntipuhe, en siis myy mitään. Paitsi mahdollisuuksia. Mutta nyt puhutaan toimeentulosta ja rahasta. Tämä liittyy asiaan. Olen yli 50-vuotias kahden aikuisen pojan äiti ja poromiesperheen emäntä. Työelämäni olen tehnyt maailmalla eli projektitöissä olen asunut muualla muutaman vuoden jaksoja.... se vaan on ollut pakko, jos on halunnut edes jonkinlaista tuloa saada. Viimeiseksi olen ollut 500 km:n päässä Siikajoella 1,5 vuoden projektissa. Se loppui, tai itse lopetin maaliskuun lopussa. Olen aina ajatellut, että tätä projektityötä tulee tehtyä eläkeikään asti. Eli vielä yli 10 v. Huoh! 

Kun lähdin tähän viimeisimpään projektiin, perustin samaan aikaa toiminimen ja päätin sivutoimisesti alkaa tekemään hommia. Silloin en vielä tiennyt mitä, mutta ajattelin, että onpa ainakin "työkalu" valmiina jos/kun mahdollisuus tulee. Yksi ilta lueskelin facebookkia ja eteeni tuli jo vaikka kuinka mones Oriflame-konsultti kehuen kuinka hyvää homma se on. Siinä oli kaksi sanaa, joita inhosin: konsultti ja verkostomarkkinointi. Ei ikinä, ajattelin. Mutta ajatus jäi muhimaan.

Yksi viikonloppu yksin kämpillä ollessani, otin kynän käteen ja aloin laskemaan tätä 'liian hyvältä' kuulostavaa yhtälöä. Liittymismaksu 19,- ja sillä saa mm verkkokaupan, jota Oriflame hoitaa. Mie jaan osoitetta ja asiakkaat ostaa sieltä, OF laskuttaa ja lähettää ja maksaa mulle privision. Jokaisesta myymästäni satasesta palautuu mulle 20 €. Eli provikka on vähintään 20%. 

Ja mikä parasta !!!!! tässä ei ole mitään velvoitetta tehdä yhtään mitään ellei halua. No, mie halusin. Perustin fb sivut ja aloin tehdä sinne mainoksia. Nyt 1,5 vuoden jälkeen minulla on oma alue ja sen alla yli 50 konsulttia. Ivalosta Helsinkiin. Osa takoo oikeasti rahaa, osa ostaa itselle 20% halvemmalla ja osa lähti mukaan vain tukeakseen pyrkimyksiämme. Itse olen saanut tästä niin varteenotettavan tulon, että olen päättänyt, että en enää lähde reissutöihin. Olen tästä lähtien ainakin osa-aikainen yrittäjä ja mummo. Tämän 1.9 v pojan vesselin mummouden mahdollistaa ne kaksi sanaa jota aiemmin vihasin. Viha johtui siitä kun moni kaveri lähti aiemmin mukaan v-markkinointiin jossa oli myynti- ym. pakkoja. Jotain josta puuttui tekemisen ilo. No, nyt mie olen heidät rekrytoinut omaan tiimiini.

Jaana 38 v: "Minusta kaikkien pitäisi alkaa tähän, koska jo säästö on isossa perheessä jo niin iso asia. Saatika, jos laskee vielä myynnit"

En myy enkä markkinoi, mutta jos haluat lisää tietoa, kerron mielelläni. Tämä sopii myös työssä käyville (kuten minäkin olin) ja esim lasten kanssa kotona olevalle (mun paras konsultti on ja takoo huimaa myyntiä).

Tässä on myös opetus. Älä koskaan jätä kiveä kääntämättä vaikka se 'kuulostaisi' oudolla. Se sinun lottovoitto voi olla siellä kiven alla. Eikä se välttämättä ole kallion kaunein kivi.